Kripto Para Temel Bilgiler

Kaldıraçlı İşlem Nedir? Marjin ticareti

Yazar Can

Margin Trading Yani Kaldıraçlı İşlem Nedir?

Zaman ilerledikçe ve teknoloji geliştikçe dünya genelinde kripto para kullanıcılarında artış olmaktadır. Bununla birlikte kullanıcılar birçok alım-satım imkânına sahip olabiliyorlar. Kaldıraçlı işlem de bunlardan biridir.

Kaldıraçlı işlemde kullanıcılar ufak miktardaki bir parayla yüksek hacimli işlemler açabilmektedirler. Örneğin 100 dolarlık bakiye ile 5x kaldıraç kullanıldığında 500 dolarlık işlem yapılabilmektedir. Bu durumda %1’lik bir artış size %5’lik kazanç olarak dönecektir. Aynı şekilde kaybederken de %5 olarak kayıp edeceksiniz.

Marjin Trade İçin Örnekler Verelim

  1. Bitcoin’in yükseleceğini düşünen yatırımcı long yönlü pozisyon alır. 1000 dolarlık bir işlem açtığımızı düşünelim. Ve kaldırıcı mızda 5x olsun. Bitcoin yüzde 20’lik artış yapması durumunda %100 karla paramızı ikiye katlamış oluruz
  2. Bitcoin yükseldiği gibi düşecektirde yine bin dolarlık pozisyonumuz olsun. Bitcoin yüzde 20’lik düşüş yaptığında eğer 5x kaldıraç kullandıysak elimizdeki tüm bakiye tasfiye edilecek yani tamamen kaybedilecektir. Eğer kaldıraçlı işlemlerde henüz uzmanlaşmadıysanız spot alım yapmanızı tavsiye ederim. Böylece paranızı kaybetme imkanınız olmadığı gibi kar ile satış yapma şansınız da olacaktır.

Özetle kaldıraçlı işlemlerde yüksek kazanç elde edildiği gibi yüksek kayıplarda olabilmektedir.

Bu alandaki çoğunluk para kazanma hırsıyla hiçbir analiz yapmadan ve düşünmeden hareket ederek elindeki bütün parayı kaybetmektedir. Sonrasında ise parasını kaybeden yatırımcı piyasayı suçlayıp bu işe tövbe etmektedir. Bu yazıyı okuyan sizlerin bu çoğunluğun içerisinde olmamanızı diler okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Umarım Kaldıraçlı İşlem Nedir? Marjin ticareti  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap