İndikatörler

Ema nedir? Nasıl kullanılmalı?

Yazar Can

EMA, Üstel Hareketli Ortalama anlamına gelir.Son verilere kapanış verilerine göre daha fazla ağırlık verir, örneğin eski verilere. Zamana veya tarihe göre katlanarak azalan bu veriye üssel hareketli ortalama denir. Finans ve para piyasalarında sıklıkla kullanılan göstergelerden biri de⠀ Ema nedir? Nasıl kullanılmalı?⠀ EMA göstergesidir.

 

EMA ‘nın İngilizce karşılığı Exponential Moving Avarage ‘dır. EMA, herhangi bir hisse senedi veya döviz çiftindeki fiyat değişikliklerini gözlemlemek için kullanılır.

Basit hareketli ortalama, SMA ve Ağırlıklı ortalama WMA, ortalamaların birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bir hareketli ortalama türüdür.

Ema nedir? Nasıl kullanılmalı?

SMA ve WMA ortalamaları neden birleştirilebilir?

SMA yani basit hareketli ortalama, tüm fiyat hareketlerini tüm zamanlar için eşit olarak hesapladığı için son fiyat hareketlerine fazla hareket vermediği için bir sonraki zamanın fiyat hareketlerini gecikmeli olarak gösterir. tüm geçmiş ve şimdiki fiyat hareketleri.

Tersine, WMA hareketli ortalaması yalnızca son fiyat hareketlerini hesapladığından, geçmiş fiyat hareketlerine çok fazla ağırlık vermez, bu nedenle fiyat hareketlerini analiz etmede sorunlar ortaya çıkabilir.

SMA ve WMA göstergelerini birleştirerek. ⠀

Ema nedir Ema Nasıl Kullanılır Üstel Hareketli Ortalama Nedir Ema Nasıl Hesaplanır 2022

more..⠀ Çoğu zaman basit bir ortalama SMA’nın gösterge tablosu piyasalardaki ani ve hızlı hareketleri gecikmeli olarak yansıtır. Pazara girmek için en uygun zaman çoktan geçtiğinden, EMA göstergesi bu gecikmeyi bir ölçüde hafifletmek için kullanılabilir. EMA göstergesi hesaplama yaparken en son verilere daha fazla ağırlık verdiği için fiyatlar değişikliklere daha hızlı yanıt verir.

 

Bilindiği üzere analiz; Geçmiş verilere dayalı bir inceleme. Hareketli Ortalamalar bir gecikme gösteriyor, analiz etmek istediğiniz tarihler ne kadar uzunsa gecikme o kadar uzun oluyor. Ayarladığınız zaman aralığı ne kadar kısa olursa gecikmeler o kadar az olur.

Genellikle 20 gün altı tarih kısa vadeli ve 20⠀ Ema nedir? Nasıl kullanılmalı?⠀ ve 60 gün aralığı orta, 60 günden sonrası uzun süreli olarak düşünülür.

Bu nedenle temel eğilimleri belirlemek ve fiyatlardaki eğilimleri belirlemek için hareketli ortalamalar kullanılıyor. Yukarı yönlü hareket eden bir ortalama için, aşağı doğru hareket eden bir ortalama, düşüş eğilimi gibi ifadeler kullanıyor.

Sonuç olarak; EMA hareketli ortalamasını belirli bir piyasa grafiğine uygulamaktan çıkan sonuç şu olmalıdır. Pazar hareketini doğrulamak veya gücünü belirlemek, pazara girmek için en iyi zamanı aramak. Ancak hareketli bir ortalamanın genellikle trendin⠀ ema indikatörü ayarları⠀ değiştiğini hemen göstermediği unutulmamalıdır.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Umarım Ema nedir? Nasıl kullanılmalı?  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap