Kripto Para Temel Bilgiler

Cloud Mining Nedir? Kazançlı mı?

Yazar Can

Cloud mining yani bulut madenciliği, paylaşılan işlem gücüne sahip bir uzak veri merkezi kullanan kripto para birimi madenciliği işlemdir. Bulut madenciliği, kullanıcıların donanımı yönetmek zorunda kalmadan Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini çıkarmasına yardımcı olur. Madencilik ekipmanı, madencilik şirketine ait bir tesiste bulunmaktadır. Kullanıcının madencilik sürecini bulutta çalıştırmak için madencilik sözleşmelerini kaydetmesi ve satın alması gerekir.

Bulut madenciliği sayesinde yatırım yapmadan para kazanabilirsiniz. Ancak, bir madencilik teçhizatı kurmak için Uygulamaya Özel Tümleşik Devreye (ASIC) veya GPU’ya ihtiyacınız var.

Bir bulut madenciliği ağında, bir madencinin amacı, karmaşık matematiksel problemleri çözerek “Blockchain”e ayrı bloklar eklemektir. Bu, büyük miktarda hesaplama ve elektrik gücü gerektirir. Birçok madenci her bloğu eklemek için rekabet ederken, sorunu çözen madenci, onaylanan işlemleriyle birlikte bloğu Blockchain’e ekler ve ödülü hesabında alır.

Bulut Madenciliği Nasıl Çalışır?

Bulut madenciliğinden yararlanmanın en yaygın yolu, ilgilenen kullanıcıların bu hizmetleri sunan bir platforma kaydolması ve bu platformdaki sözleşmeleri veya hisseleri satın almasıdır.

Bu sözleşmeler, kullanıcının madencilik hizmetlerini kullanmasına ve bunlardan kar elde etmesine izin verir. Ve minimum para çekme miktarına ulaşıldığında (her platform tarafından belirlenir), kullanıcı kazançlarını cüzdanından çekebilir.

Öte yandan, bu hizmetleri sunan şirketler için satış ve kiralama sözleşmeleri için hash, riski en aza indirmelerine yardımcı olur.

Güvenilir bir şirket muhtemelen donanım, soğutma, kararlı elektrik hizmetleri ve mükemmel bir internet bağlantısı ile harika bir kuruluma sahip olacaktır. Ayrıca söz konusu ekipmanın montajı ve bakımı için uzman bir teknik ekibe sahiptir. 

Cloud Mining Türleri

Bulut madenciliği için bilinen 3 yöntem vardır:

1. Sanal Özel Sunucu (VPS)

Bu madencilik yöntemi, bir sunucunun kiralanmasını ve madencilik yazılımının yüklenmesini gerektirir. Yani internetten uzaktan erişim sağladığınız bir bilgisayar kiralanmalıdır.

2. Bilgi İşlem Gücü Kiralama

Hash gücünün bir kısmını kiralamak için bir şirketten sözleşme satın almayı içerir. Genel olarak, kullanıcılar ne kadar bilgi işlem gücü kiralayacaklarını seçebilirler. Ve kazançları, aldıkları güç miktarıyla orantılıdır.

En büyük avantajı, madenciliğe başlamak için madencilik donanımına ihtiyacınız olmamasıdır. Bu yüzden en yaygın ve kullanılan bulut madenciliği yöntemidir. Ancak popülaritesi nedeniyle bu bilgi işlem gücünü satmaya çalışan birçok dolandırıcı şirket var. 

3. Barındırılan Madencilik

Bu yöntemde şirketler madencilerin masraflarını karşılar. Yani müşterilerinin sahip olduğu madencilik donanımlarının tüketimini ve bakımını üstlenirler.

Çok yaygın bir yöntem değil ama günümüzde pek çok kişi maddi durumu müsait olmadığı için bu yöntemi kullanıyor. 

En İyi Cloud Mining Web Siteleri Nelerdir?

Aşağıda en iyi Bitcoin Mining Pools (Bitcoin Madencilik Havuzları) web sitelerini bulabilirsiniz:

  • Freemining
  • Genesis Mining
  • Miningecos
  • IQ Mining
  • Hashnest
  • Cryptoplace

Cloud Mining’in Avantajları Nelerdir?

Aşağıda cloud mining uygulamasının bazı avantajlarını bulabilirsiniz:

  • Madencilik teknik bilgi gerektirmez.
  • Herhangi bir donanım ekipmanı satın almanıza gerek yoktur.
  • Herhangi bir işletme maliyetine katlanmak zorunda değilsiniz.
  • Hemen başlayabilirsiniz.

Bulut Madenciliğinin Dezavantajları Nelerdir?

Aşağıda cloud mining‘nin bazı dezavantajlarını bulabilirsiniz:

  • Bazı bulut madenciliği hizmetleri, yatırımınızı dolandırabilir ve çalabilir.
  • Bulut madenciliğinde kontrol ve esneklik yoktur.

Bulut Madenciliği Güvenli mi?

Cloud mining, üçüncü taraflarca sağlanan ekipmanı kullanarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini çıkarmanıza izin verse de, bu büyük bir risk içerir.

Neden riskli diye soracak olursanız, bu madencilik yöntemi popüler hale geldiğinden beri birçok kişi hem yatırımlarını hem de kazançlarını kaybetti.

fakate, bulut madenciliği başlangıçta en dezavantajlı kişiler için bir fırsat olarak sunuldu. Zorluk arttıkça, ağın gerektirdiği madencilik ekipmanına artık sahip olamayanlar, bu fırsatı sahte platformlar oluşturmak ve kullanıcıları dolandırmak için kullandı. 

Özetle, cloud mining’te madencilik ekipmanınız üzerinde kontrolünüz olmadığında garanti veremezsiniz. Bu nedenle yalnızca güvenilir maden sitelerine yatırım yapmanız önerilir.

Cloud Mining Dolandırıcılığından Korunmak İçin İpuçları

Açıkça belirtmek gerekirse, bu platformların %90’ından fazlası dolandırıcılık içerir. Bu nedenle, yatırım yapmadan ve paranızı riske atmadan önce bu siteleri iyi bildiğinizden ve araştırdığınızdan emin olmanız gerekir. Karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı ipuçları:

  • Az yatırım ve çabayla size büyük kazançlar sunan platformları unutun.
  • Bu hizmeti kiralamak veya sözleşme yapmak istediğiniz şirketi veya platformu araştırın. Gerçek olduğundan ve yasal olarak çalıştığından emin olun. Ayrıca, fiziksel tesislerinin var olduğundan ve konumlarını ve kime ait olduğunu açıklamakta zorlanmadıklarından emin olun.
  • Bu platformların web sitelerinde bulunan abartılı referanslara inanmayın. Yazılı referanslar neredeyse her zaman ödenir. Bunun yerine tarafsız ve güvenilir tartışma gruplarında derinlemesine araştırma yapın.
  • Güvenilir bir madencilik platformu bulursanız, size sunduğu iade edilebilirliğin karlı ve yatırımınız için uygun olup olmadığını araştırın ve analiz edin. 
  • Ayrıca platformun bakımı ve işletilmesi için ödemeniz gereken yüzdeleri de değerlendirmeniz gerekir. Kira için ödediğinizin ötesinde; elektrik, soğutma, bağlantı, yazılım vb. 
  • Bir şirket veya platform kim oldukları, nasıl çalıştıkları veya madencilik süreçleri hakkında çok fazla bilgi vermiyorsa veya hiç bilgi vermiyorsa dikkatli olun. Bu kesinlikle bir aldatmacadır.
  • Bir sözleşme satın alırken, sözleşmenin tüm yönlerini incelediğinizden ve anladığınızdan emin olun. Birçoğu, sözleşmelerinin artık kârlı olmadığını öğrendikten sonra yatırımlarını kaybeder. Çünkü günlük yatırım ödemeleriniz bakım masraflarını karşılamıyor.

Bulut Madenciliği Karlı Bir İş mi?

Bulut madenciliği veya bulut madenciliği platformları çok karlı olabilse de, risk almadan ve paranızı riske atmadan önce birçok yönü değerlendirmeniz gerekir.

Bu platformların size sunduğu en büyük avantaj, madencilik donanımı edinmek için aşırı bir yatırım gerektirmemeleridir.

Ancak madencilik karlı olabilir ve ekstra gelir elde etmemize yardımcı olsa da, “gerçek olamayacak kadar iyi” hizmetler sunan platformlara karşı daima dikkatli olmalısınız. 

Neden mi?

Bulut Madenciliği Hakkında En Çok Sorulan Sorular 1. Bulut madenciliği yasal mı.

Cloud Mining İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Bulut madenciliği yasal mı?

2. Bitcoin madenciliği yaparak nasıl para kazanırsınız. 

2. Bitcoin madenciliği yaparak nasıl para kazanırsınız?

Madencilik karşılığında, ödül olarak az miktarda Bitcoin alırsınız. Bugün genel hash oranları çok yüksek olduğu için Bitcoin madenciliğinden kâr etmek kolay değil. Bitcoin madenciliği, blok zincirine dijital olarak işlem kayıtları ekleme işlemidirdir.

Bitcoin madenciliği, blok zincirine dijital olarak işlem kayıtları ekleme işlemidir?

Kripto madenciliği, muazzam bilgi işlem gücü tarafından yönlendirilen bir kayıt tutma sürecidir. Her Bitcoin madenci, ödeme ağının güvenli ve güvenilir kalmasını sağlamak için merkezi olmayan bir P2P (Eşler Arası) ağına katkıda bulunur.

Blockchain ağı, paylaşılan bir deftere sahip merkezi olmayan bir P2P ağıdır.

Burada madenciler, ödüllerine erişmek için işlem bloklarını doğrular. Burada madenciler, ödüllerine erişmek için işlem bloklarını doğrular. Burada madenciler, ödüllerine erişmek için işlem bloklarını doğrular.

Sisteme yeni bir işlem bloğu eklendiğinde, ağda yeni kripto devreye girer. 4. Evde Bitcoin madenciliği nasıl yapılır.

4. Evde Bitcoin madenciliği nasıl yapılır. 4. Evde Bitcoin madenciliği nasıl yapılır.

4. Evde Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Teknik olarak evde Bitcoin madenciliği yapabilirsiniz. Ancak Bitcoin madenciliğinin karmaşıklığını göz önünde bulundurarak, doğru türde donanıma yatırım yapmalısınız. Evde Bitcoin madenciliği yapıyorsanız, elektrik tüketimini de dikkate almanız gerekir. 

Yine de evde Bitcoin madenciği başarı oranı çok daha düşük olacaktır. Kripto para birimi günümüzde o kadar popüler olduğu için neredeyse bir anaokulu çocuğu bile ev elektriğini kullanarak Bitcoin madenciliği yapabilir. Bitcoin madenciliğini başlatmak ve makul bir başarı elde etmek için özel madencilik donanımına ihtiyacınız var.

5. Hash Oranı Nedir?

Hash rate aka hash oranı, Bitcoin ağının işlem gücünü ölçen bir birimdir. Örneğin ağınız 5 Th/s hash oranına ulaştığında saniyede 5 trilyon hesaplama yapabilir.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap