İndikatörler

Supertrend İndikatörü Kullanım ve Yorumlama Şekli

Yazar Can

Süper trend göstergesi nedir? Süper trend göstergesi hangi durumlarda kullanılır? Bütün bunların ve daha fazlasının cevabını bu içerikte bulabilirsiniz.

Süper trend göstergesinin kullanımı çok kolay. İndikatör adından da anlaşılacağı gibi ilgili fiyat üzerinden hareket eden ve trendi takip eden bir araçtır. Gösterge pek çok yatırımcı tarafından kullanılmasa da son zamanlarda gözde göstergeler arasında yerini almıştır.

Süper Trend Göstergesi Nedir?
Süper Trend Göstergesi Nasıl Çalışır?

Gösterge, ilgili grafikte hareketli ortalamayı takip eden ve MACD indikatöründe şeklinde oluşan trendin çalıştığı göstergedir. Göstergeyi kullanmak çok basit ve kolay. Trend yönü çizelgelerinde doğru sinyaller oluşuyor. Göstergeyi oluşturan iki parametre var. Bunlar; periyot ve çarpan parametreleridir. Bir süper trend göstergesi atadığınız bir grafiğin varsayılan süresi 10 ve çarpanı 3’tür. Bahsettiğimiz bu ayarlar varsayılan ayarlardır. Parametreleri kendinize göre değiştirebilirsiniz.

hisse senedi göstergesini emita ve forex piyasası gibi saatlik, günlük ve haftalık grafiklerde kullanabilirsiniz. Fakat indikatörü kullanırken yana doğru yatay hareket eden grafikte başarısız olduğu gözlemlendi.

Süper Trend⠀ Supertrend İndikatörü Kullanım ve Yorumlama Şekli⠀ İndikatörünü Yorumlamak

Diğer göstergelerde olduğu gibi süper trend göstergesi de yüzde 100 doğru sinyaller vermiyor. MACD İndikatörü , Bollinger Bands İndikatörü , RSI İndikatörü gibi göstergeleri süper trend göstergesinin ürettiği sinyallerle birlikte⠀ ⠀ kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Göstergeyi yorumlarken trend olmayan grafiklerde yani yukarı-aşağı trendi olmayan grafiklerde yanlış sinyaller daha sık gözlemleyebiliriz. ⠀

supertrend ayarları best supertrend settings super trend indikatör ayarları supertrend indikatörü nedir 2022

more..

Sinyalleri çok basit bir şekilde oluşturan indikatör, grafik üzerinde trend yönünü göstermek için kahverengi ve yeşil renklerde çizgiler oluşturuyor. Fiyat mum çubuğunun üstüne çıktığında gösterge alış sinyali ve kapanış fiyatının altına düştüğünde satış sinyali şeklinde değerlendirilir. Gördüğünüz gibi süper trend göstergesinin kullanımı çok basit. Gösterge düşüş trendinde ve yükseliş trendinde oldukça başarılı çalışıyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey yatay grafiklerde bunun daha sık yanlış sinyaller üreteceğini göz ardı etmemeniz gerektiğidir. Ürettiği sinyalleri süper trend indikatörünün aşağıdaki örnek tablodan gözlemleyebilirsiniz.

Göstergeler üzerinde teknik analiz yaparken temel analizi ve haber akışını değerlendirerek yorumlamanız gerekir. Grafikte düzgün hareket eden bir teknik analiz, düşen bir haber akışıyla veya temel analizin desteklemediği bir durumla analizinizi anında bozabilir. Piyasa okuryazarlığı ve temel konularda kendinizi yetersiz hissediyorsanız mutlaka yatırım danışmanınızdan veya aracı kurumdan destek almalısınız.

Sayfadaki bilgiler tavsiye niteliğinde değildir ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı⠀ Supertrend İndikatörü Kullanım ve Yorumlama Şekli⠀ profilinize uymayabilir.

Konuyla alakali uygulayabileceginiz bir strateji: https://www.youtube.com/watch?v=5BxmG7Nqn8U

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Umarım Supertrend İndikatörü Kullanım ve Yorumlama Şekli  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap