Blockchain Haber

2022’de Hangi Kripto Paralar Alınmalı – En iyi 9 Coin

Yazar Can

2022’de kripto para yatırımı mı yapmak istiyorsunuz? Kripto trendleri ve güncellemelerinden geri kalmamak için sizler için hazırladığımız 2022’de en iyi 9 kripto para rehberini okuyabilirsiniz. 

2022’de Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Paralar
Aşağıdaki listeye hızlı bir göz gezdirebilirsiniz

  • Ethereum
  • ApeCoin
  • Bitcoin
  • Binance Coin
  • Uniswap
  • Solana
  • Dogecoin
  • Cardano
  • Avalanche


Kripto paralar volatildir ve portföyünüz risk altında olabilir. 2022’de Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Paralar aşağıda, bu yıl yatırım yapmak veya satın almak için en iyi kripto para birimlerine hızlı bir genel bakış yer almaktadır.

“Ethereum’a mı yoksa ApeCoin’e mi yatırım yapmalıyım. ” veya “meme kriptoları almalı mıyım. ” Ya da belki bazılarına yatırım yaptınız ve şimdi daha sonra neye yatırım yapacağınız konusunda fikir arıyorsunuz.

Bu konuda pek çok seçenek var. Özellikle birçok altcoin benzer şeyler yapmaya çalıştığında veya çok geniş planlara sahip olduğunda, bunların tam olarak kavramsallaştırılması on yıllar alacaktır.

İşleri daha da kötüleştirmek için kripto endüstrisi sürekli değişiyor. Yatırımcıların çıkarları değişir, altyapı değişir.

Yukarıda listelenen projeler, ana akım çekicilikleri ve değer artışı potansiyeli sayesinde satın alınacak en iyi kriptoları temsil ediyor.

1. Ethereum (ETH)

Ethereum, 2022’de yatırım yapmak için en iyi kriptoların bir numaralı seçimidir. Bu makalede analiz edilen kripto para projelerinin çoğu, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Bugün karşılaştığımız meme coinleri ve metaverse projelerinin neredeyse çoğunda durum böyle görünüyor – bu nedenle kripto piyasasına yatırım yapmak istiyorsanız Ethereum da düşünülmelidir.

Nihai hedef için Ethereum’a yatırım yapmaya hazırsanız, Ether potansiyel riske rağmen iyi bir yatırım olduğunu kanıtladı. Uzun vadede diğer yatırımları geride bırakma potansiyeline sahiptir.

Ethereum da fiyatında büyük bir artış yaşadı. 2016’dan 2022’nin başına kadar fiyatı yaklaşık 10 dolardan 3.550 doların üzerine çıkarak %32.000’den fazla arttı.

Analistler, Ethereum’un (ETH) değerinin ileride büyüme için bolca alana sahip olduğunu ve Ethereum’a yatırım yapmanın uzun vadede iyi bir karar olduğunu tahmin ediyor. Bu nedenle, dijital varlık şu anda düşük değerliyken Ethereum satın almak ve tutmak iyi olabilir.

2. ApeCoin

2022’de yatırım yapılacak bir diğer kripto para ise ApeCoin. Oyun jetonu 2022’de Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki ekip tarafından piyasaya sürüldü. 10.000 takas edilemeyen jetondan (NFT) oluşan bir platformdur. Bu jeton, satın alınabilecek en iyi altcoinlerden bazılarını sunar.

ApeCoin, yönetişim ve yardımcı özelliklere sahip bir ERC-20 kripto para birimidir. Bu en iyi kriptoların fiyatı, 2022’nin başlarında ilk piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 6,40 dolardı. Saatler içinde, APE fiyatları token başına yaklaşık 42 dolardan işlem gördü. Yazma sırasında, madeni paranın fiyatı bu rakamın yaklaşık %55 altında.

ApeCoin projesinin ne yaptığını açıklamak için Metaverse kripto projesi olarak geliştirildi. Kripto, Shopping.io üzerinden çevrimiçi alışveriş yapmak için kullanılabilir. Bu, kullanıcıların eBay, HomeDepot, Amazon, Walmart ve daha fazlasından ürünlere erişmesine olanak tanır. Kripto borsası Coinbase ödemeleri işler. İlginç bir şekilde, ApeCoin kullanıcıları bu jetonla çevrimiçi alışveriş yaparken %2 indirim alıyor.

ApeCoin, çoğu ApeCoin fiyat tahminine göre satın alınabilecek en iyi kripto paralardan biridir. Portföyünüze ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz.

3. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, genel olarak yeni başlayanlar için satın alınacak fiili seçim kriptodur. Yüksek fiyatına rağmen Bitcoin satın alıp alamayacağınızı merak ettiniz mi? Kripto varlık alanına ilk kez yeni başlıyorsanız – Bitcoin bugün satın alınabilecek en düşük değerli kripto olabilir. Bunun nedeni, önde gelen kriptonun çok daha az uçucu olmasıdır. Sonuçta, BTC, piyasa değerindeki en büyük kripto varlığıdır.

Fiyat ve değerleme açısından, Bitcoin 2022’nin ilk birkaç ayında bir teselli döneminde kaldı – yaklaşık 27.000 – 34.000 $ fiyat seviyeleri arasında oturuyor. Bununla birlikte, Bitcoin fiyat tahminlerine göre BTC’nin 2022’nin sonunda 74.000 doların üzerine çıkması bekleniyor. Dolayısıyla, uzun vadede kripto satın almak ve elinde tutmak istiyorsanız, Bitcoin’e yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

Bitcoin satın almanın bir diğer önemli yararı, önde gelen dijital para biriminin parçalanabilmesidir. Bu, bir Bitcoin biriminin sadece küçük bir kısmını satın alabileceğiniz anlamına gelir.

Örneğin, Bitcoin 30.000 Dolar olarak fiyatlandırıldıysa ve 30 Dolarlık yatırım yapmaya karar verdiyseniz – bir madeni paranın %0.1’ini satın alıyor olacaksınız. Bu, büyük miktarlarda para yatırmadan Bitcoin’e ilk kez maruz kalmak isteyenler için idealdir.

Sanal para birimleri oldukça değişkendir. Sermayeniz risk altında.

4. Binance Coin (BNB)

2022’de izleme listenize ekleyeceğiniz bir diğer kripto da BNB. Binance, işlem hacimleri ve birkaç kullanıcı açısından dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Kripto borsasının ayrıca, borsa kullanıcılarının daha az komisyon ödemekten yararlanmalarını sağlayan yerel kripto varlığı BNB vardır.

Binance paraları yatırım, ödeme işleme ve seyahat düzenlemeleri için rezervasyon yapmak için kullanılabilir. Ayrıca, Ethereum veya Bitcoin gibi diğer kripto para birimi varlıkları ile değiştirilebilir. BNB ayrıca, bir dizi düşük değerli kripto tokenine ev sahipliği yapan Binance Smart Chain’i desteklemek için kullanılan dijital tokendır.

Bununla birlikte, Binance Coin’in fiyatı, diğer büyük kripto paralar gibi son aylarda bir düşüş yaşadı. Belirteç, 2022’de birkaç kez 410 $ işaretinin altına düştü ve %45’in üzerinde indirimli bir satın alma fiyatını temsil ediyor.

5. Uniswap

Aşağıdaki en önemli kripto, Uniswap’tır. Öncelikle, Uniswap, kullanıcıların merkezi bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan dijital para birimleri alıp satmasına olanak tanıyan popüler bir merkezi olmayan borsaya ev sahipliği yapar. Bu popülerlik, o zamandan beri Uniswap’ın 2022’nin başı itibariyle 5.70 milyar dolarlık piyasa değerini aşmasıyla sonuçlandı.

Bununla birlikte, Uniswap o zamandan beri NFT’ler ve metaverse ile birlikte bir çevrimiçi pazar yeri yaratarak iş modelini genişletti. Bu sadece kripto ticareti deneyimini içine çekmekle kalmayacak, aynı zamanda pazarını Uniswap ağı üzerinden sunarak, alıcılar ve satıcılar merkezi olmayan bir şekilde işlem yapabilecekler.

Uniswap fiyat tahminlerine göre, 2022’de jeton başına 18 dolara ulaşması bekleniyor. Bununla birlikte, jeton şimdi %60’ın üzerinde indirimli bir satın alma fiyatını temsil ediyor.

Sanal para birimleri oldukça değişkendir. Sermayeniz risk altında.

6. Solana (SOL)

Solana, merkezi olmayan finans (DeFi) çözümleri sağlamak için blok zinciri teknolojisinin izinsiz yapısını kullanan işlevsel bir açık kaynaklı projedir. Solana projesinin arkasındaki fikir beş yıl önce başlasa da Solana’nın resmi lansmanı Mart 2020’de gerçekleşti. SOL, Ağdaki tüm işlemleri denetleyen yerel kripto para birimidir.

Solana, geçen yıl hızla yükselen en sıcak kripto tokenlerinden biridir. Madeni paranın fiyatı sürekli olarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşıyor ve dünya çapındaki yatırımcıların dikkatini çekiyor. Solana 2020’de 0,78$’dan işlem görürken piyasaya çıktığında 100$’lık yatırım yapmış olsaydınız, %410000’den fazla getiri elde ederdiniz.

Solana fiyat tahmini ve tahminine göre, SOL jetonunun 2022’de %440’ın üzerinde artması ve jeton başına 450 doların üzerine çıkması bekleniyor.

7. Dogecoin

Dogecoin, 2022’de yukarı yönlü potansiyel için yatırım yapmak için en düşük değerli kriptodur. Geçen yıl satın alınan en popüler kriptolardan biriydi. Ne de olsa Elon Musk sık sık bu konuda olumlu tweet attı ve bu da meme parasının büyük getiriler elde etmesine yardımcı oldu. Peki Dogecoin 2022’de iyi bir yatırım mı? Daha fazlasını açıklamak gerekirse, 2021’in başında Dogecoin sadece 0,002 dolardan işlem görüyordu.

Aynı yılın Mayıs 2021’ine kadar hızlı ilerleyen Dogecoin, jeton başına yaklaşık 0,76 ABD doları ile yeni zirvelere ulaştı ve beş ay içinde %19,000’in üzerinde kazanç elde etti. Bununla birlikte, Dogecoin’in fiyatı, 52 haftanın en düşük seviyesi olan 0.13 $’a ulaşan önemli bir düşüş yaşadı.

Bununla birlikte, uzun vadeli bir yatırım olarak, Dogecoin fiyat tahminleri, meme jetonunun Aralık 2022’ye kadar 1 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, bu projeye inanıyorsanız, Dogecoin’e şimdi önemli bir indirimle yatırım yapmak size muazzam bir kazanç sağlayabilir. yukarı potansiyel göz önüne alındığında getiri.

8. Cardano (ADA)

Bu yıl yatırım yapılacak bir diğer kripto para ise Cardano. Bu kripto, çığır açan kullanım durumları ile güvenli ve sürdürülebilir blok zinciri anlamına gelen popüler, hızlı büyüyen bir blok zinciri teknolojisidir. Cardano, hesaplanamaz yapılardan gelen gücü marjlara yeniden dağıtabilir.

Yerel kripto para birimi ADA, kripto ortamında yapım aşamasında olan birçok hisse kanıtı blok zincirinden biri olarak son zamanlarda daha fazla ilgi gördü.

Cardano projesi, protokolünü, tedarik zincirinin gelecekteki kalite kontrol ve yönetişim uygulamaları ile akıllı sözleşmeleri etkinleştirmeyi amaçlayan üçüncü neslin bir blok zinciri olarak tanımlıyor.

2022’de Cardano’ya yatırım yapmak akıllıca bir seçim çünkü bu, herkes için aynı şekilde işleyen çok açık ve davetkar bir ortam. Ticaret söz konusu olduğunda ve ilk girişte hiçbir engel yoktur. Bu piyasaya girmek için gereken tek şey bir tür mevduattır ve kısa bir süre içinde girmek iyidir.

Birçok uzman, Cardano madeni parasının önümüzdeki yıllarda çiçek açacağını ve tüm kripto dünyasının da öyle olacağını öne sürüyor. Paranın dijitalleşmesinin piyasa üzerinde büyük bir etkisi olabilir; bu nedenle, Cardano gibi kripto paraların güç kazanması tek doğru.

9. Avalanche (AVAX)

Yatırım yapılacak en iyi 10 kripto para birimi listemizden dikkate alınması gereken son proje Avalanche. Avalanche, merkezi olmayan uygulamalar için açık, programlanabilir bir akıllı sözleşme platformudur. Platformu, merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) ve özel blok zinciri ağları için bir katman blok zinciri olarak da tanımlayabiliriz. İşlevler açısından Ethereum’a benzer. Ancak, onu benzersiz ve değerli bir kripto para birimi platformu yapan benzersiz özelliklere ve özelliklere sahiptir.

Diğer Ethereum rakipleri gibi Avalanche da akıllı sözleşmeler için bir numaralı blok zinciri olmayı hedefliyor. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi eski blok zincirlerle karşılaştırıldığında, önemli ölçüde iyileştirilmiş ölçeklenebilirlik sağlar. Ölçeklenebilirlikten ödün vermeden 6500 tps’ye kadar daha yüksek işlem çıktısı dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar.

Ancak tüm bu iyi özellikler iyi bir yatırıma dönüşüyor mu? Başka bir deyişle, Avalanche AVAX’a yatırım yapmalı mısınız?

Avalanche’a yatırım yapmak oldukça karlı olabilir. Birçoğu AVAX’a yatırım yaparak büyük karlar elde etti. Örneğin, Temmuz 2020’den Nisan 2022’ye kadar AVAX’ın fiyatı %2,200’den fazla artarak 4,13 dolardan 98,58 dolara yükseldi.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Umarım 2022’de Hangi Kripto Paralar Alınmalı – En iyi 9 Coin  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap