İndikatörler

MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi

Yazar Can

MOST İndikatörü

MOST indikatörü , Hareketli Stoploss olarak kullanılan bir göstergedir. MOST indikatörü geleneksel olarak kaybı durdurmanıza izin veren göstergelerin aksine, fiyatlar yükselirse bir satın alma sinyali üretir. MOST göstergesi, sinyallerini yalnızca mevcut fiyat yerine üç günlük üstel ortalamayı kullanarak üretir. Bu sayede gün içindeki aşırı fiyat hareketlerinden doğabilecek yanlış sinyallerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

MOST indikatörü Kullanarak Stoploss Yapmak

MOST göstergesinde, fiyatların üzerindeki MOST⠀ MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi⠀ eğrisi zararı durdur olarak değerlendirilir. Öyleyse nakit veya açığa alım satım yapın.

MOST indikatörü Kullanarak Alış Yapmak

Fiyatlar MOST eğrisinin üzerindeyse ve MOST eğrisi bir çanak gibi⠀ most indikatörü al sat⠀ görünüyorsa, satın almak veya varsa kısa pozisyonu kapatmak için bir sinyal oluşturur.

MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi

MOST fiyatları temsil eden EMA’nın hareketli ortalamasının üzerine çıkarsa satılması gerektiğini, altına inerse alınması gerektiğini belirtir. Tek fark, hareketli ortalama aynı yönde hareket ettiğinde MOST Göstergesinin kayıp durdurma mesafesini korurken ortalamayı takip etmesi. Hareketli ortalama MOST’u aşıp altına inerse, MOST düz bir çizgi olur > yatay olarak hareket eder.
MOST eğrisindeki iki değişkenden birincisi MOST’un ilişki içinde olduğu hareketli ortalama periyodudur. MOST dönemi, fiyatlar için kullandığınız düzleştirme oranı (kani hareketli ortalamasının süresi) ne olursa olsun olacaktır.

Matrix programındaki MOST göstergesinde standart üç günlük hareketli ortalamanın seçilmesinin nedeni; kısa vadelerin bizi fiyatların aşırı hareketlerini filtre etme amacından uzaklaştırması, daha uzun vadelerde ise hareketli ortalamanın fiyatlara benzer hareket etme kabiliyetinin azalmasıdır. ⠀

most indikatörü ayarları borsa most indikatörü 2022

more..

MOST eğrisini oluşturan⠀ most indikatörü anıl özekşi⠀ ikinci değişken ise, kullanılan⠀ MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi⠀ hareketli ortalama ile stop sinyali sağlayan kaydırma oranı MOST’a gücünü veren stoploss mesafesidir. Matriks programında varsayılan olarak yüzde 2 kabul edilen kaydırma oranı da diğer göstergelerde olduğu gibi vadeye bağlı olarak değiştirilebilmektedir. ÇOK, yarım puanlık sapmayla bile yanıt verdiği için kaydırma hızı düşürüldü; küçülmesi hatalı sinyal, büyümesinin ise sinyallerde gecikme riski taşıyacaktır

MOST Tradingview

Most, Tradingview.Com sitesinde gösterge sekmesi altında bulabilirsiniz.

MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi

Nerede Kullanılır?

Finansal piyasalardaki hisse senedi analizlerinizde, borsa analizlerinde, çapraz kur analizlerinde, altın, gümüş ve petrol gibi emtia analizlerinde veya kripto para, Bitcoin gibi sanal para birimlerinin klinik analizlerinde bu göstergeyi kullanabilirsiniz. Vadeli işlem ve opsiyon borsasında 10 dakikalık kısa vadeli grafikleri analiz etmede çok verimli. Matrix veya Tradingview Senaryo analizi ile analiz etmek istediğiniz finansal enstrüman için en uygun vadeyi belirledikten sonra kullanabilirsiniz.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Umarım MOST İndikatörü Kullanma Stratejisi  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap