Kripto Para

Binance Api Key Nasıl Alınır, Kullanmak İçin Gerekli Bilgiler

Yazar Can

Api anahtarları genellikle bir uygulamada farklı bir uygulamanın özelliklerini kullanmak için kullanılan yapılardır. Api anahtarları, üst düzey güvenlik önlemleri ile korunan kripto para sisteminde de sıklıkla kullanılmaktadır. Dünyanın en kalabalık dijital para borsası olan Binance sitesinde işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için binance api key sahibi olmanız gerekmektedir.

Binance Api Key Ne İşe Yarar

Binance api anahtarı, Binance’deki piyasalara ve gerçek zamanlı alım satım hizmetlerine bir üçüncü parti ya da uygulama aracılığıyla erişim sağlamaktadır. Binance api anahtarı, bir üçüncü taraf veya uygulama aracılığıyla Binance’deki pazarlara ve gerçek zamanlı ticaret hizmetlerine erişim sağlar.

Bu sayede farklı ödeme yöntemleri Binance dışında diğer kripto para borsaları arasında işlem yapma imkanı sunar. Api key kullanıcıya yalnızca bir kez gösterilir.

Bu anahtar sayesinde kripto para borsasındaki işlemlerinizden kazandığınız tutarı veya gerçek paraya çevirdiğiniz tutarı çekebilirsiniz. Ayrıca diğer kripto cüzdanlar arasında transfer yapma imkanı sunar.

Binance Api Anahtarı Nasıl Alınır

1- İlk olarak www.Binance API Anahtarı Nasıl Alınır 1- Öncelikle www.binance.

com adresinden Binance hesabınıza giriş yapın; 2- Sırasıyla.

“Yönetici merkezi”ni tıklayın > “API”yi seçin > “Etkinleştir”i tıklayın.

3- Bir sonraki ekranda bir API adı oluşturun ve ardından “Yeni Anahtar Oluştur”a tıklayın ve “Google doğrulama” veya “SMS doğrulama” yönteminizi gerçekleştirin. 4- Doğrulama işleminiz tamamlandıktan sonra sistemde kayıtlı e-posta adresinize bir onay e-postası gönderilecektir.

Gönderilen e-postayı açıp görünen postada “Oluşturmayı onayla” düğmesine tıklayarak API’nin oluşturulmasını onaylayın. 5- Ardından “API anahtarı oluşturuldu” ifadesinin olduğu bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Onayla düğmesini tıkladıktan sonra bir API oluşturduğunuza dair bir belirti yoksa, bunun nedeni büyük olasılıkla Binance hesabınıza giriş yapmamış olmanızdır.

6- Sonrasında elde ettiğiniz api anahtarınızı güvenli bir yerde muhafaze edin. 6- Ardından api anahtarınızı güvenli bir yerde saklayınız. Çünkü bu anahtar size bir daha gösterilmeyecektir. Ancak güvenlik nedeniyle anahtar bilgilerinizin bulunduğu sayfanın kimseyle paylaşılmaması gerektiğini unutmayın. Özel anahtarınızı unutursanız, hiçbir destek ekibi anahtara yeniden erişim sağlamanıza yardımcı olamaz.

Bu olduğunda, tek çözüm API’yi silmek ve yeniden oluşturmak olacaktır. 7- Bu işlemlere ek olarak güvenlik seviyenizi arttırmak için sadece güvenilen IP adresine erişim seçeneğinin seçilmesi önerilir. Ardından düzenlemelerinizi kaydetmek için “Düzenle”ye basın.

API Key Hakkında Uyarılar Neler

Binance api anahtarı uygulaması hakkında kullanıcıların son derece dikkat etmesi gereken bazı güvenlik önlemleri bulunmaktadır;

API Anahtarıyla İlgili Uyarılar Nelerdir. API Anahtarıyla İlgili Uyarılar Nelerdir. Binance api anahtarı uygulaması hakkında kullanıcıların çok dikkatli olması gereken bazı güvenlik önlemleri vardır.

1- Binance sisteminde oluşturduğunuz API anahtarınızı asla 3. kişilerle paylaşmayın. API anahtarı, kripto para borsasındaki kimliğiniz gibidir, kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilirse geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşabilirsiniztavsiye edilir Çevrimiçi platformlarda “gizli anahtar” kodunuzu gizlememeye özellikle dikkat edin. Bunun için “soğuk hava deposu” yöntemi önerilir. Soğuk depolama yönteminde anahtar kodunuzu A4 kağıda yazdırarak fiziksel formda tutabilirsiniz. Soğuk depolama yönteminde anahtar kodunuzu bir A4 kağıdına yazdırarak fiziksel formda muhafaza edebilirsiniz.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Umarım Binance Api Key Nasıl Alınır, Kullanmak İçin Gerekli Bilgiler  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap