Kripto Para Teknik Bilgiler

Kripto Para Popüler Hayvan Terimleri

Yazar Can

Finans dünyası ve kripto para ile ilgili paylaşımlarda sıklıkla hayvan terimlerinin kullanıldığını görüyoruz. Piyasanın içinde olanların bu terimlere hakim olması analizleri güçlendirse de Bitcoin ve kripto paralar konusunda yeni olanlar için kafa karışıklığı yaratabiliyor. Sosyal medya paylaşımlarında en sık sorulan ve en çok kullanılan hayvan terimleri nelerdir? Birlikte görelim.

Finans ve Kripto Paralarda Hayvan Terimleri

1)  Boğa

Boğa ya da boğa piyasası,  piyasanın yukarı yönlü hareket ettiği durumlar için kullanılır. Boğa piyasası, yatırımcıların satın alacağına işaret eder. Piyasalar için olumlu bir çağrışım yapan bir terimdir.

2) Ayı

Ayı ya da ayı piyasası, piyasanın aşağı yönlü hareket ettiği durumlar için kullanılır, işlerin kötü gittiğinin habercisidir. Genellikle fiyatların düşüş eğiliminde olduğu dönemlerde kullanılır. Piyasalar için olumsuz çağrışım yapan bir terimdir.

Ayı Tuzağı (Ayı Tuzağı)

Bir diğer önemli terim ise ayı tuzağıdır.  Piyasanın yukarı hareketi (boğa piyasası) bitmiş ve aşağı doğru hareket (ayı piyasası) başlamış gibi yanıltıcı bir ortam/görünüm oluşması ile yaşanan yanlış anlaşılmayı ifade eder.  Yani herhangi bir yatırım aracının fiyatı artıyor ve geçici bir düşüş var;  ancak fiyat, piyasayı değiştirecek destek seviyesinin altına inmiyor ve tekrar yükseliyor.  Bu durum boğa piyasasından ayı piyasasına geçmiş gibi bir yanılsamaya neden olur.  Kişi veya kişiler tarafından manipülasyon amaçlı da yapılabilir.  Boğa Tuzağı bu durumun tam tersidir.

3) At

Piyasalarda “ölü ata yatırım yapmak” tabiri fiyatı yerinde sayan ve kazanç getirmesi beklenmeyen yatırım enstrümanları için kullanılır.

4) Şahin

Şahin, duruşundan taviz vermeyenler ve sıkı para politikalarını savunanlar için kullanılan bir terimdir.

5) Siyah Kuğu

Beklenmeyen bir gelişme sonucunda piyasalarda yaşanan ani hareketler için kullanılır.

6) Güvercin

Güvercin tutumu, kripto para ve finans piyasalarındaki gevşek politikaları temsil eder.

7) Kedi

Varlıkların yüksek fiyatlara ulaştıktan sonraki düşüşünden sonra tekrar bir miktar daha yükselebileceğini anlatmak için kullanılan bir terimdir. Bir topun belirli bir yükseklikten düştükten sonra yere çarpması ve tekrar biraz yükselmesine benzetilir.

8) Kanarya

Piyasalarda yaşanan sert düşüşler hatta çöküşler için dikkatli olması gerekilen zamanlar için siyah kanarya tabiri kullanılır.

9) Fil

Fil ya da marketteki fil, piyasanın bir anda alt üst olabileceğini ifade eden bir terimdir.

10) Kelebek

Sadece ekonomide değil bir çok alanda kullanılan kelebek etkisi terimi, küçük bir gelişmenin ya da değişikliğin çok daha büyük olayları tetikleyebileceğini ifade eder.

11) Balina

Balina, ilgili piyasanın zenginleri için kullanılan bir terimdir. Büyük miktarda kripto para, hisse senedi veya değerli varlık tutan kişi veya kişiler için kullanılır.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Umarım Kripto Para Popüler Hayvan Terimleri  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap