İndikatörler

MACD indikatörü nedir? MACD nasıl kullanılır?

Yazar Can

MACD göstergesi finansal piyasalarda uygulanmaktadır. Yatırımcılar bu hareketleri takip ederek aksiyon alıyor. Kısa vadeli ve uzun vadeli momentum karşılaştırmaları sonucunda. Fiyatlar arasındaki iki farklı hareketin ortalamasını gösterir. Olumlu veya olumsuz yönde olabilir.

Bu iki hareketin ortalaması belirtilen gün sayısı üzerinden hesaplanır. Birden çok yöntem kullanılarak uygulandı. Bu yöntemler: Ayrışmalar, Kesişmeler ve Anormal Yükselişler.

MACD göstergesi nedir?

İngilizce’de Hareketli Ortalama Yakınsama – Diverjans anlamına gelir. Hareketli ortalamanın yakınlığını veya uzaklığını gösterir. İlk olarak 1979’da çıktı. Orta vadeli trend analizi için en iyi⠀ MACD indikatörü nedir? MACD nasıl kullanılır?⠀ göstergeler arasında yer alıyor.

En sık kullanılan teknik analiz göstergelerinden biri. Hareketli ortalamalar arasındaki⠀ macd al sat formülü⠀ farkı gösterir. Bu aktivite hızlı, orta veya yavaş olabilir. Yardımcı değerlerden biri.

MACD nasıl yorumlanır?

MACD indikatörü nedir? MACD nasıl kullanılır?

Üç ana ve en çok kullanılan yöntem vardır. Bu yöntemler;

  • Kesişmeler,
  • Anormal Yükselişler⠀ macd ayarları⠀ ve
  • Ayrışmalar’dır.

Eğer bir finansal malın fiyatı MACD göstergesinden farklıysa bu mevcut trendin bittiği anlamına gelir. ⠀

macd grafiği nasıl yorumlanır 2022

⠀ Bu, ayrıştırma türü yorumudur.

Anormal Yükseklerde ise MACD göstergesi normalden yüksek gösteriyor. Bu, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli ortalamayı yukarı ittiği anlamına geliyor. Böylece finansal ürün aşırı alımda ve yakında toparlanacağının sinyalini veriyor.

Bir diğer yorum ise Kavşaklar. MACD göstergesi, ayarlanan sinyal limitinin altına düştüğünde aşağıyı gösterir. Bu gösterge ürün için satışın en uygun hamle olacağını gösterir. Bu yorumda, yatırımcılar harekete geçmek için crossover’ın üzerinde bir hareket bekliyor.

MACD göstergesi nasıl hesaplanır?

Ortalama olarak bir aylık ve iki haftalık günlük ortalamalar arasındaki farktan hesaplanmıştır. Grafiklerde 0’ın altındaki MACD, aşırı satışı, üstü ise aşırı alımı gösterir.

12 günlük⠀ MACD indikatörü nedir? MACD nasıl kullanılır?⠀ ve 26 günlük ortalamalar alınarak hesaplanmıştır. Hızlı hareketli ortalama 12 gün, yavaş hareketli ortalama ise 26 gün olarak kabul ediliyor.

Sıfır çizgisindeki bir MACD, 12 ila 26 günlük hareketli ortalamalarla aynıdır. Pozitif tarafta görünen MACD, hızlı hareket eden ortalamanın yavaş hareket eden ortalamanın üzerinde olduğunu gösterir. Negatif bölgede görünüyorsa, hızlı hareket eden ortalama yavaş hareket eden ortalamanın altındadır.

Bu yazıya kaç puan verirsin?
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]

Umarım MACD indikatörü nedir? MACD nasıl kullanılır?  başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Yazar Hakkında

Can

Türkiye'de borsaya meraklı insanlara rehber olacağını düşünerek kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefledim ve multianaliz.com sitesinde bildiklerimi paylaşmaya başladım.

Yorum Yap